Arta si farmec in elementele de decor din fier forjat

Prelucrarea fierului forjat are o traditie de ani de zile. In mod traditional, fierul forjat nu are legatura cu confectiile metalice care sunt realizate in serie pe masini de productie automate. Astazi, fiecare lucrare realizata din fier forjat are propriile sale particularitati si un specific anume. Fierul sufera numeroase transformari, de la stadiul de minereu pana la lucrarea finita.

Realizarea detaliilor din fier forjat si modelarea elementelor par sa inglobeze intreaga esenta a naturii in concordanta cu maiestria mestesugarului. Modelarea elementelor din fier forjat se face la o temperatura apropiata de punctului de topire; acela este fierul forjat adevarat pe care il vedem la lucrarile inaintasilor.

Farmecul amenajarilor din fier forjat nu se pierde iar tendintele din domeniul amenajarilor interioare sunt pasagere. Orice lucrare realizata din fier forjat fie gard, poarta, scara interioara sau exterioara reflecta munca, visul si ambitia fauritorului sau.

Succesul fierului forjat nu tinde sa se diminueze desi este utilizat ca material de constructii sau decoratiuni. Farmecul fierului forjat vine din contrastul deosebit dintre liniile fragile si duritatea sa ca material. Pentru o atmosfera romantica se poate folosi o grafica si un design deosebit al pieselor din fier forjat. Finisajele cu patina sunt indicate pentru a integra mobilierul de decor intr-un interior in care sunt si alte piese de tip antique. Fierul forjat este ales pentru un plus de lux si atmosfera.

Societatea noastra imbina arta decorativa si cea a mestesului fierului forjat pentru a crea elemente din fier forjat care vor da casei dumneavoastra un plus de eleganta si stil.

Portofoliu mobilier din fier forjat click aici.
Portofoliu de obiecte decorative din fier forjat click aici.

Categorii vizitate recent

Produse vizitate recent