Mai merita sa ai o cutie postala? Cum o alegi pe cea mai buna?

In trecut, cutiile postale erau indispensabile. Aici veneau facturile, aici se petrecea toata social media ( adica scrisorile ) si aici veneau noutatile, sub forma de ziar. Astazi, putem citi noutatile direct pe telefonul mobil, putem plati facturile online iar scrisorile au devenit piese de muzeu, in conditiile in care exista messanger.

Tocmai de aceea, apare intrebarea cat se poate de logica: Mai merita sa ai o cutie postala?

Raspunsul este la fel de logic: Da.  Desi foarte multe facturi sunt electronice, vei primi inca o multime de notificari de plata prin posta. De asemenea, foarte multe documente importante sunt trimise prin posta. Pe langa ele se strecoara si pliante cu reclame, insa parca nu sunt chiar atat de deranjante daca sunt pe hartie.

Daca esti convins de utilitatea cutiei postale, ramane sa alegi cea mai buna varianta pentru tin. Din fericire, exista o multime de optiuni: cutii postale fier forjat, cutii postale PVC, cutii din lemn sau din zeci de alte materiale. In mometnul in care faci alegerea trebuie sa tii cont de :

  • Locul unde va sta cutia. Pentru interior, spre exemplu, vei putea sa alegi aproape orice. Pentru exterior va trebui sa alegi o cutie care face fata cat mai bine la intemperii, nu rugineste si nu cedeaza la schimbari bruste de temperatura.
  • Modul de prindere. Exista cutii postale care au propriul stalpisor unde sunt montate si cutii care trebuie sa fie prinse de un perete sau de un gard. Daca stai la casa, cel mai ine este sa alegi cutiile postale care se pot prinde pe gard, mai ales daca nu vrei ca postasul sa iti incalce intimitatea. Daca stai la bloc, opteaza pentru o solutie care se prinde de perete si este cat mai rezistenta. De asemenea, exista si cutiile postale care se pot prinde de usa de la intrare.
  • Pozitionarea fantei si a usitei. Orice cutie postala are o fanta prin care sunt introduse documentele si o usita prin care sunt scoase. Poti opta pentru o varianta cu fanta in usita sau o varianta care are fanta separata de usita. Cea din urma este perfecta pentru casa, deoarece iti permite sa iti iei corespondenta fara a iesi din curte.
  • Marimea. Ai de ales intre cutii postale de diverse dimensiuni. Cum sunt sanse mari sa nu mai primesti foarte multe documente pe hartie, este bine sa te orientezi spre o cutie postala cu dimensiuni cat mai mici. Daca stii ca urmeaza sa primesti multe scrisori, opteaza pentru o solutie mai mare.

Cutia postala poate sa fie extrem de importanta, atat din punct de vedere social, cat si estetic. Asigura-te, asadar, ca alegi cutia perfecta!

Categorii vizitate recent

Produse vizitate recent