De ce fierul forjat este din ce in ce mai apreciat?

Materialele folosite de oameni pentru constructia pieselor de mobilier, a gardurilor, a balustradelor sau a portilor sunt foarte diversificate. Multi apreciaza lemnul, altii mizeaza pe piatra sau beton, in timp ce altii se orienteaza spre solutii moderne realizate din tot felul de combinatii de plastic. Cu toate astea, fierul forjat castiga teren. Un gard realizat din teava amprentata pare a avea succes mult mai mare in randul proprietarilor de terenuri si de locuinte, decat unul realizat din lemn.

 

Care sunt motivele pentru care fierul forjat este atat de apreciat?

 

Motivele sunt numeroase. In primul rand, fierul forjat este un material care ofera flexibilitate foarte mare in ceea ce priveste modul in care poate fi pus in opera. Inca din cele mai vechi timpuri a putut fi personalizat in functie de dorinta beneficiarului, ceea ce a atras foarte multa atentie. In ultimii ani, prelucrarea a inceput sa se faca din ce in ce mai simplu iar aliajele folosite au inceput sa fie din ce in ce mai performante, avand o rezistenta mai mare la rugina si o estetica mult mai placuta.

Este adevarat ca un gard de fier forjat, spre exemplu, are nevoie de un proces ocazional de ingrijire, cum ar fi vopsirea. Procesul nu este la fel de greoi ca si in cazul lemnului si se poate face o data la 3-4 ani.

Printre marile avantaje cu care se mai lauda fierul forjat se numara si urmatoarele:

  • Este foarte rezistent. Un produs din fier forjat poate sa reziste fara probleme peste 100 de ani, mai ales daca este bine ingrijit. Rezista cu brio la umezeala, la foc si la o multime de alti factori externi.
  • Arata foarte bine. Isi pastreaza aspectul chiar si dupa trecerea anilor, fiind unul dintre cele mai atractive materiale din acest punct de vedere;
  • Nu necesita inlocuire frecventa si atunci cand nu mai este nevoie de el, poate fi refolosit. Faptul ca poate fi reciclat este unul dintre cele mai mari avantaje, de fapt;

 

Cum se intretine fierul forjat?

 

Intretinerea este cat se poate de simpla si implica o curatare regulata cu o carpa umeda si o vopsire ocazionala, o data la 3-4 ani. De asemenea, este ideala o inspectare a barelor de fier, pentru a se descoperi eventualele urme de rugina. In rest, odata ce a fost pus in opera, fierul forjat nu are nevoie de ingrijire speciala.

Categorii vizitate recent

Produse vizitate recent