Tipuri de porti metalice

Poarta metalica este una dintre cele mai bune optiuni pe care le ai, atunci cand vrei sa iti ingradesti proprietatea in asa fel incat sa ai doar tu acces. Metalul este rezistent, poate sa fie modelat exact asa cum iti doresti, rezista foarte bine la umezeala, soare, intemperii si alti factori si este usor de intretinut.

Este adevarat ca portile de metal sunt mai greu de reparat in cazul in care se strica, insa vei ajunge foarte rar sa fii nevoit sa repari o astfel de poarta.

 

Care sunt tipurile de porti petalice pe care le poti cumpara?

Portile metalice sunt clasificate in functie de doua criterii:

1. Materialul din care sunt realizate;

2. Modul in care se deschid.

Tipuri de porti metalice in functie de material

1. Porti din fier forjat. Sunt foarte maleabile si rezistente. Fierul forjat se prelucreaza destul de usor si se remarca printr-o rezistenta mecanica foarte buna. De asemenea, pretul este mai atractiv fata de cel necesar pentru alte tipuri de porti metalice.

2. Porti din aluminiu. Daca vrei o poarta extrem de rezistenta, cu proprietati anticorozive foarte bune, aluminiul este o solutie optima. Acesta rezista la umezeala si la factori externi chiar si fara tratamente speciale. De asemenea, aluminiul este usor si maleabil. Din pacate, portile din aluminiu sunt foarte costisitoare;

3. Porti din otel. Otelul este si el un material folosit pentru porti. Este mai greu de prelucrat, insa rezista mult mai bine decat alte aliaje metalice. Daca este tratat corespunzator, otelul poate sa reziste fara probleme decenii intregi;

4. Porti din tabla. Tabla este un material economic, care poate fi foarte placut din punct de vedere estetic. Este adevarat ca rezistenta nu este atat de mare precum in celelalte cazuri.

Tipuri de porti metalice in functie de modul de deschidere

In functie de modul in care se deschid, portile pot fi simple sau automatizate. Pentru automatizare este nevoie de un kit automatizare porti, care permite actionarea portilor de la distanta, direct printr-o telecomanda, impiedicarea deschiderii manuale si un confort sporit. Daca ai o proprietate in care nu ai foarte multe lucruri de valoare, portile simple pot fi la fel de atractive si placute din punct de vedere estetic. 

Categorii vizitate recent

Produse vizitate recent

Poarta metalica este una dintre cele mai bune optiuni pe care le ai, atunci cand vrei sa iti ingradesti proprietatea in asa fel incat sa ai doar tu acces.