Știai urmatoarele lucruri despre fier forjat? - Stift.ro - ornamente fier forjat

Din ce in ce mai multe locuinte aleg decorul din fier forjat. Manerele pentru usi si pentru piesele de mobilier, vazele, lustrele sau chiar piese mai mari, cum ar fi masutele frumos lucrate, pot oferi o eleganta aparte si o rezistenta impresionanta.

Fierul forjat este un material prelucrat de foarte multa vreme si este prelucrat din fier, fonta sau otel prin deformarea data de forta de compresiune. Pe langa eleganta pe care o au elementele din fier forjat, ar trebui sa apreciezi acest material din mai multe motive:

  • Pentru a se obtine ornamente fier forjat se depune foarte multa munca. In multe situatii, forjarea se face la rece, ceea ce inseamna multa munca fizica din partea fierarului. Este adevarat ca se poate forja si la caldura extrema, insa cele mai rezistente piese din fier forjat sunt realizate la rece.
  • Fierul forjat este foarte rezistent. Rezista mult mai bine decat fierul obtinut prin turnare.
  • Piesele obtinute. De cele mai multe ori, piesele obtinute prin forjare sunt unice, ceea ce reprezinta un urias plus pentru toti cei care cauta sa isi mobileze casa intr-un mod personalizat.

 

Putini stiu ca:

 

Fierul forjat este un termen folosit pentru mai multe materiale feroase obtinute prin forjare.

Procesele de forjare includ mai multe sub procese. Dpre exemplu, prin forjare se poate lamina fierul, se poate zimta sau se poate presa.

Turnul Eiffel este realizat din fier forjat. Ceea ce este foarte interesant este ca acest fier forjat a fost creat in Resita.

Ornamentele din fier forjat sunt folosite inca din cele mai vechi timpuri. Daca astazi foarte multe elemente din fier obtinut prin forjare sunt supuse unor forte la cald, istoria prezinta foarte multe secole in care fierul era prelucrat la rece.  Cea mai prolifica perioada pentru forjare a fost reprezentata de secolele 16-18.  IN aceasta perioada s-au construit foarte multe uzine pentru prelucrarea fierului, scopul principal al lor fiind acela de a se fabrica arme.

Fierul forjat poate sa reziste fara probleme cateva sute de ani. Dovezi sunt numerosele porti de castele realizate din fier forjat, care au facut fata trecerii timpului, dar si piesele de mobilier lasate mostenire din generatie in generatie.

Daca vrei, asadar, sa te bucuri din plin de piesele de mobilier sau de accesoriile pe care le cumperi, este bine sa iei in considerare fierul forjat, deoarece este un material impresionant.

Categorii vizitate recent

Produse vizitate recent