Sfaturi utile de instalare si de intretinere a gardurilor si portilor din fier forjat

Fierul forjat a ajuns sa fie din ce in ce mai popular, in conditiile in care poate sa fie pus in opera usor, este din ce in ce mai ieftin si are o rezistenta mai mare decat materialele alternative. Daca vrei sa il folosesti, poti sa iti faci garduri din fier, porti, balustrade, terase sau diverse grilaje, precum si piese de mobilier.

Daca in ceea ce priveste piesele de mobilier sau balustradele ingrijirea nu este o preocupare prea mare, in conditiile in care acestea sunt aflate in interior si au suficient de multe protectie, in ceea ce priveste gardurile cu ale lor varfuri din fier forjat, lucrurile sunt ceva mai complicate. Acestea sunt supuse la intemperii si la schimburi mari de temperatura, ceea ce necesita o ingrijire ceva mai mare.

Varf forjat 12-016/3

Cum instalezi si cum intretii un gard din fier forjat?

Instalarea gardului trebuie sa se faca in asa fel incat sa se reduca la minim riscul de aparitie a ruginii. Exista o ceara speciala pentru acest lucru, care ajuta la protectie. De asemenea, este de mare ajutor si vopsitul gardului, precum si curatarea lui cat mai des.

Dupa ce a fost instalat, gardul trebuie sa fie inspectat frecvent impotriva petelor de rugina.

Ce faci daca apare rugina?

Nu este nimic pierdut! O pata mica de rugina poate sa fie indepartata cu usurinta folosind un smirghel sau o lama de otel. Daca rugina este raspandita foarte mult pe gard, se poate apela la o firma specializata care sa il curete si sa ii ofere un aspect placut.

Ce altceva trebuie sa faci pentru intretinere?

· Sa repari sectiunile indoite. Daca s-a intamplat un accident si o parte a gardului a fost indoit, este bine sa fie reparat. Acest lucru se face prin incalzirea sectiunii si prin remodelare.

· Sa vopsesti ori de cate ori ai ocazia;

· Sa intretii regulat balamalele. De cele mai multe ori, piesele care cedeaza sunt balamalele de la porti. Acestea trebuie sa fie intretinute cu un lubrifiant, in asa fel incat sa functioneze corect si sa nu duca la uzura intregii structuri.

Spre deosebire de alte tipuri de garduri, cele din fier forjat nu necesita o grija chiar atat de mare. Este, asadar, un material pe care merita sa il iei in calcul daca vrei sa iti construiesti un gard.

Categorii vizitate recent

Produse vizitate recent