Sfaturi pentru intretinerea gardului din fier

Cand vine vorba de sporirea esteticii unei proprietati, gardul din fier forjat este fara indoiala cea mai buna alegere. In plus, un gard din fier forjat iti infrumuseteaza casa fara a compromite niciuna dintre asteptarile tale in ceea ce priveste securitatea. Desigur, nu vei obtine rezultatele dorite in nicio privinta, decat daca iti intretii gardul in mod corespunzator.

Din pacate, multi oameni presupun in mod eronat ca gardurile din fier forjat nu necesita deloc intretinere. Desi durabilitatea fierului este inegalabila, acesta ramane predispus la o amenintare serioasa: rugina. Daca doresti sa afli mai multe despre ce inseamna protejarea unui gard din fier forjat impotriva coroziunii, citeste mai departe.

Tine vegetatia sub control.

Gardurile din fier forjat arata foarte bine in preajma arbustilor si gardurilor vii bine taiate. Cu toate acestea, daca o astfel de vegetatie creste prea aproape de gard sau incepe sa foloseasca gardul ca suport, atunci pot aparea probleme. Prezenta plantelor va duce la cresterea cantitatii de apa care intra in contact cu gardul.

Prin promovarea conditiilor de umiditate, o astfel de vegetatie va grabi rata de uzura a vopselei si, in cele din urma, va duce la formarea petelor de rugina. O astfel de coroziune trece adesea neobservata, deoarece planta ascunde cu succes orice rugina – cel putin pana este prea tarziu. In cel mai rau cazu, s-ar putea sa ajungi cu un gard a carui stabilitate structurala a fost serios subminata.

Chiar daca rugina este superficiala, va fi nevoie de timp si efort pentru ca problema sa nu se agraveze. Din acest motiv, este mult mai bine sa tii vegetatia departe de gard. Desi nu trebuie sa elimini orice contact, ar trebui sa ai grija sa impiedici plantele sa creasca excesiv de mult, mai ales daca gardul nu a fost revopsit recent.

Unge toate balamalele.

Cei care sunt vigilenti in ceea ce priveste verificarea semnelor de rugina si coroziune pot preveni, in general, dezvoltarea celor mai multe probleme grave. Peticele de rugina trebuie indepartate cu grija folosind o perie de frecat sau smirghel. Zona trebuie apoi acoperita cu un grund care inhiba rugina inainte de a aplica un strat proaspat de vopsea email.

Cu toate acestea, un gard are o zona care nu poate fi protejata in acest mod – balamalele porti. Deoarece balamalele genereaza o cantitate semnificativa de frecare, vopseaua nu le va proteja in mod adecvat. Iar suprafetele unei balamale de poarta de fier prezinta adesea metal gol. Un astfel de metal este o tinta usoara pentru coroziune.

Pentru a preveni coroziunea balamalelor, asigura-te ca le ungi in mod regulat cu un lubrifiant special, recomandat cu litiu, deoarece acesta rezista foarte bine in timp.

Resudeaza portiunile deteriorate.

Indiferent cat de vigilent esti in ceea ce priveste intretinerea gardului tau de fier, este posibil sa gasesti totusi pete de rugina pe diferite portiuni. Rugina se poate raspandi pe o bara de gard metalic intr-un timp surprinzator de scurt. Daca se intampla acest lucru, nicio cantitate de spalare si amorsare nu va mai putea restabili functionalitatea corespunzatoare.

In schimb, va trebui sa angajezi un profesionist pentru a resuda piesele corodate din gard. In cazul in care coroziunea a progresat foarte mult, este posibil sa fie nevoie sa inlocuiesti complet piesele afectate. 

Categorii vizitate recent

Produse vizitate recent

Cand vine vorba de sporirea esteticii unei proprietati, gardul din fier forjat este fara indoiala cea mai buna alegere. In plus, un gard din fier forjat iti infrumuseteaza casa fara a compromite niciuna dintre asteptarile tale in ceea ce priveste securitatea. Desigur, nu vei obtine rezultatele dorite in nicio privinta, decat daca iti intretii gardul in mod corespunzator.