Portile din fier forjat, o solutie pe termen lung

Atunci cand ai o casa, poarta este unul dintre cele mai importante elemente. Aceasta ofera primul impact vizual asupra locuintei, aceasta protejeaza impotriva efractiei si de asemenea, protejeaza impotriva animalelor salbatice.

Exista sute de variante de porti, care mai de care mai interesante: porti din lemn, porti din PVC, porti din piatra sau din beton. Cea mai atractiva insa, pare a fi cea din fier forjat.

Fierul forjat este un material obtinut din carbon si fonta, extrem de rezistent. Acesta este prelucrat inca din cele mai vechi timpuri si poate sa fie personalizat in functie de dorinta fiecarui utilizator.

Avantajele sale sunt uriase:

· Este foarte rezistent;

· Nu necesita intretinere foarte serioasa;

· Poate fi pus usor in opera si poate fi personalizat.

Gratie acestor avantaje, este folosit pentru realizarea unui numar mare de produse, incepand cu piesele de mobilier si terminand cu balustradele, gardurile si portile.

Daca te orientezi spre o poarta din fier forjat, trebuie sa stii ca nu este o solutie tocmai ieftina, insa este o solutie pe termen lung si foarte lung.

Aceasta iti poate aduce foarte multe beneficii:

1. Durabilitate. Este aproape imposibil ca o poarta din fier forjat sa se deterireze datorita factorilor de mediu. Daca ii oferi o minima ingrijire ( vopsire ocazionala si indepartarea ruginii ), te poti bucura de o astfel de poarta intreaga viata.

2. Eleganta. Poti obtine orice forma pentru poarta din fier pe care o doresti. In felul acesta vei avea o poarta unica si cat se poate de eleganta.

3. Siguranta. Poate cea mai imporanta este siguranta. Fierul forjat este aproape imposibil de distrus in cazul unor spargeri. Siguranta poate sa fie sporita prin diverse elemente moderne, cum ar fi automatizarea portilor si montarea unor camere de supraveghere la intrare.

Ingrijirea fierului forjat!

Spre deosebire de lemn sau de alte materiale, fierul forjat nu are nevoie de cine stie ce ingrijire. Totusi, trebuie sa il cureti ocazional cu o carpa umeda, sa il vopsesti o data la cativa ani si sa te asiguri ca nu rugineste. In felul acesta te vei bucura de el zeci de ani si chiar il poti lasa mostenire. 

Categorii vizitate recent