Mobilier și ornamente din fier forjat...de ce?

Atunci cand incepi sa mobilezi o locuinta, numarul mare de optiuni pe care le ai pot sa duca la nehotarare. Alegi lemn, PAL sau MDF? Care dintre sutele de culori disponibile pe piata este cea mai potrivita? Optezi pentru stilul vintage, modern sau clasic? Sunt intrebari la care raspunsul apare foarte greu.

In incercarea de a te ajuta sa inclini balanta, iti aducem in atentie fierul forjat. Cu o istorie extrem de bogata, fierul forjat se remarca printr-o rezistenta uriasa, printr-o diversitate foarte mare de produse care pot fi realizate din el si prin unicitate. Nu iti spunem sa iti transformi casa intr-un depozit de fier, insa o buna parte dintre accesorii si chiar dintre piesele de mobilier pot fi realizate din acest material.

 

Ce poti realiza din fier forjat?

 

In primul rand, te poti orienta spre ornamente fier forjat, care sunt disponibile intr-un numar foarte mare, atat pentru interior, cat si pentru exterior. De asemenea, poti alege mobilier de terasa din fier forjat sau chiar mobilier de interior. Politele din casa, candelabrele sau chiar si balustrada scarii interioare pot fi realizate fara probleme din fier forjat.

 

De ce acest material?

 

Sunt foarte multe motive:

  • Este extrem de rezistent. Ai toate sansele sa lasi mostenire produsele realizate din fier forjat, in conditiile in care rezista la toate tipurile de solicitari. Daca este bine ingrijit poate sa faca fata ploilor, ninsorilor, inghetului si caldurilor duse pana la extrem.
  • Se ingrijeste usor. O ingrijire buna inseamna, de cele mai multe ori, doar o trecere cu carpa umeda peste el.
  • Ofera unicitate. Majoritatea atelierelor in care se prelucreaza fier forjat ofera produse realizate manual. Acest lucru inseamna ca toate produsele sunt unice, ceea ce poate sa insemne o crestere a valorii in timp. Practic, atunci cand cumperi o piesa de mobilier sau un ornament din fier forjat poti spune ca faci o investitie pe termen lung;
  • Design incredibil. Nu in ultimul rand, fierul forjat are capacitatea de a oferi o estetica deosebita. Combinat cu lemnul sau cu alte materiale, poate sa dea un farmec aparte oricarei locuinte.

Este adevarat ca mobilierul de fier forjat poate sa fie destul de costisitor, insa in momentul in care iti mobilezi locuinta trebuie sa te gandesti la faptul ca investitia este una pe termen lung, asadar, merita fiecare banut.

Categorii vizitate recent

Produse vizitate recent