Informatii generale despre fierul forjat. Intretinerea obiectelor decorative din fier forjat

Fierul forjat inseamna, de fapt, fier lucrat si reprezinta materialul traditional al fierarilor din intreaga lume. Acestia il prelucrau sub actiunea repetata a ciocanului.

Istoria scoate in evidenta faptul ca fierul forjat a fost utilizat din cele mai vechi timpuri, din el obtinandu-se obiecte decorative caracterizate prin unicitate. Fierul forjat este folosit de zeci de secole, obiectele realizate din acest material fiind potrivite pentru orice stil, conferind un grad de individualizare si expresivitate oricarei locuinte. Fierul forjat s-a bucurat si se bucura in continuare de popularitate fiind un material care se poate utiliza atat in interior, cat si in exterior.

Obiectele din fier forjat nu isi pierd in timp calitatea, ci devin din ce in ce mai valoroase si mai apreciate. Din fier forjat se poate confectiona aproape orice, de la obiecte de arta pana la mobilier, decoratiuni, rafturi, jardiniere, corpuri de iluminat, balustrade. Pe langa faptul ca sunt atractive si elegante, decoratiunile si obiectele realizate din fier forjat sunt si foarte usor de intretinut.

Sfaturi in intretinerea fierului forjat si a decoratiunilor din fier forjat

1. Pentru ca obiectele din fier forjat sa isi mentina luciul cat mai mult timp utilizati apa si sapun

2. Fierul forjat este extrem de rezistent la caldura ceea ce permite plasarea obiectelor din fier forjat langa surse de caldura.

3. Pentru a proteja fierul forjat de zgarieturi aplicati un strat de vopsea.

4. Daca veti combina fierul forjat cu bambus, ratan sau alte tipuri de lemn veti crea un design modern.

5. Produsele confectionate din fier forjat se integreaza in orice stil aducand un plus oricarui spatiu in care sunt amplasate.

Categorii vizitate recent

Produse vizitate recent