Fierul forjat. Ce optiuni ai pentru a-l folosin amenajarea locuintei tale?

Fierul forjat a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri pentru realizarea diverselor piese de mobilier, a gardurilor, a portilor si a ustensilelor sau armelor. Astazi, acesta poate juca un rol extrem de atractiv in ansamblul unei locuinte, atata vreme cat este folosit corect. Cateva elemente din fier forjat pot da viata oricarei case si o pot face cu adevarat unica.

Ce optiuni exista pentru utilizarea fierului forjat in locuinta?

1. Mobilierul din fier forjat. Exista foarte multe piese de mobilier realizate din fier forjat. Paturile din acest material reusesc sa ii ofere dormitorului o eleganta aparte si sa il personalizeze. Daca iti doresti un dormitor in stil frantuzesc sau victorian, aceasta optiune de pat este cea mai buna pentru tine. Dulapurile pot fi si ele realizate cu elemente din fier forjat si de asemenea, mesele din fier prezinta proprietati incredibile.

2. Accesoriile din fier forjat. Daca nu vrei sa mergi atat de departe si sa iti construiesti piese de mobilier din fier forjat, poti sa optezi pentru accesorii din acest material. Optiunile sunt nelimitate: sfestnice, aplice de perete, cuiere, candelabre si diverse suporturi pentru reviste, servetele sau sticle de vin, toate se vor integra de minune intr-o casa care se doreste a fi eleganta.

3. Elementele de exterior. Fierul forjat poate sa fie folosit fara niciun fel de probleme in exterior, acolo unde rezista cu brio trecerii timpului, temperaturilor extreme si intemperiilor. Ghivecele realizate din acest material, jardinierele, bancutele, gardurile sau mobilierul de gradina pot sa ii dea spatiului tau de relaxare un farmec aparte.

4. Corpurile de iluminat. Le-am amintit deja la accesorii, insa merita o categorie cu totul speciala deoarece sunt uimitoare. Exista numeroase corpuri de iluminat din acest material, care pot fi atat moderne, cat si traditionale. Daca vrei sa mergi pe ideea unei case traditionale, poti sa iti cumperi corpuri de iluminat care imita vechile lampi cu petrol.

Fierul forjat poate fi un material pretentios din punct de vedere estetic si destul de costisitor. Totusi, este extrem de atractiv din punct de vedere al rezistentei si reprezinta o investitie pe termen lung. Daca esti la capitolul de amenajare a locuintei, poti sa il iei in considerare.

Fierul forjat a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri pentru realizarea diverselor piese de mobilier, a gardurilor, a portilor si a ustensilelor sau armelor. Astazi, acesta poate juca un rol extrem de atractiv in ansamblul unei locuinte, atata vreme cat este folosit corect. Cateva elemente din fier forjat pot da viata oricarei case si o pot face cu adevarat unica.