Curiozitati despre fierul forjat. Ce trebuie sa stii despre acest material atat de interesant?

Fierul forjat este un material din ce in ce mai prezent in casele noastre. Din el se construiesc garduri, piese de mobilier si accesorii care se remarca prin cateva caracteristici importante:

· Sunt foarte rezistente;

· Arata foarte bine;

· Pot fi personalizate in functie de dorinta fiecarei persoane.

Desi fierul forjat este apreciat de foarte multi oameni, putini cunosc mici detalii despre el, care il fac un material extrem de interesante.

Iata, asadar, cateva curiozitati despre fierul forjat, care te pot uimi.

Panou forjat 10-038/2

Curiozitati despre fierul forjat:

1. Fierul forjat poate fi obtinut in doua moduri: prin topirea minereului de fier sau prin prelucrarea fontei in furnale de dimensiuni mari.

2. Fierul forjat obtinut prin topirea minereului de fier este, de regula, mult mai bun decat fonta. Fonta este foarte grea si fragila, fierul fiind mai rezistent;

3. Istoria fierului forjat a inceput in mileniul II  inainte de Hristos, atunci cand acest material a inceput sa ia locul bronzului. Initial, era folosit in India, China si Marea Mediterana pentru realizarea diverselor instrumente si arme. Ulterior, varietatea de produse din fier forjat a devenit din ce in ce mai mare.

4. Din secolul XIX fierul a inceput sa fie folosit in constructii. Rezistenta sa l-a facut perfect pentru realizarea grinzilor orizontale;

5. Astazi, fierul forjat este un material extrem de popular, folosit pentru realizarea unui numar mare de produse: usi, balcoane, grilaje, feroneriile usilor si ale ferestrelor, lustre, mese, scaune si lista poate sa continue. Aproape orice piesa de décor poate fi realizata din fier forjat si poate aduce o doza de eleganta locului in care se afla;

6. Fierul forjat rezista mult mai bine in fata ruginii decat un alt fel de aliaj, este mult mai rezistent decat vinilul si lemnul in fata factorilor de mediu si are o rezistenta fizica excelenta.

Datorita faptului ca fierul forjat este puternic si maleabil, acesta castiga din ce in ce mai mult teren in preferintelor oamenilor si este intalnit in foarte multe elemente de design interior si exterior. Daca vrei, asadar, un design unic, fierul forjat este cea mai buna optiune pe care o ai.

Categorii vizitate recent

Produse vizitate recent

Fierul forjat este un material din ce in ce mai prezent in casele noastre. Din el se construiesc garduri, piese de mobilier si accesorii care se remarca prin cateva caracteristici importante: