Cum se intretine gardul din fier forjat

Oamenii adora gardurile din fier forjat pentru aspectul lor extrem de placut, structura solida si durabilitate; gardurile realizate din fier forjat de calitate pot dura zeci de ani. Cu toate acestea, au o slabiciune: rugina. Chiar si putina rugina poate compromite durabilitatea gardului, scazandu-i durata de viata. Asadar, daca ai casa imprejmuita de un gard din fier forjat, trebuie sa efectuezi o intretinere adecvata pentru a mentine estetica si durabilitatea sa. Aceasta intretinere trebuie efectuata de cel putin doua ori pe an, mai ales daca locuinta ta se afla intr-o zona cu umiditate ridicata.

Mai departe iti dezvaluim cateva sfaturi pentru intretinerea unui gard din fier forjat.

Curatarea generala.

Uneori, praful se poate lipi de fierul forjat. Problema cu praful si cu murdaria de afara este ca pot mentine umezeala. Acest lucru duce la rugina si, implicit, la degradarea gardului. Avand in vedere acest lucru, incearca sa cureti gardul cel putin o data pe luna.

Curatarea gardului din fier forjat este usoara. Nu utiliza substante chimice dure sau abrazive, ci mai degraba un burete si un detergent de vase. Produsele de curatare abrazive trebuie evitate deoarece pot indeparta stratul de protectie de pe gardul din fier forjat, favorizand astfel aparitia ruginii.

Scapa de rugina!

Daca locuiesti intr-un climat cu umiditate constanta, este posibil sa apara rugina. Umiditatea din aer determina procesul de oxidare care cauzeaza rugina in timp. Si, din pacate, rugina este inamicul principal al gardurilor din fier, asa ca, cu cat scapi mai repede de ea, cu atat mai bine.

Rugina poate fi indepartata prin utilizarea unei perii fine de sarma. Daca mai raman urme, recomandam folosirea unui smirghel cu granulatie medie spre mare. Acesta va garanta obtinerea unei suprafete mai fine.

Panou gard Iedera 10-230

Inspectarea gardului

La intretinerea gardului din fier forjat, este important sa acorzi o atentie deosebita stratului exterior, de protectie. Drept urmare, recomandam verificarea sectiunilor in care vopseaua s-a desprins. Aceste zone trebuie revopsite deoarece metalul de dedesubt este deja expus.

De asemenea, trebuie sa fii atent la rugina, deoarece se raspandeste rapid. Astfel, este esential sa indepartezi imediat rugina pe care o sesizezi pentru a pastra integritatea gardului. Ulterior, trebuie sa aplici vopsea peste sectiunea expusa sau un grund rezistent la rugina.

Gardul din fier forjat trebuie vopsit in mod regulat.

Vopsirea regulata a gardului nu numai ca imbunatateste aspectul acestuia, dar creste, de asemenea, durabilitatea si rezistenta sa. 

Categorii vizitate recent

Produse vizitate recent

Oamenii adora gardurile din fier forjat pentru aspectul lor extrem de placut, structura solida si durabilitate; gardurile realizate din fier forjat de calitate pot dura zeci de ani. Cu toate acestea, au o slabiciune: rugina. Chiar si putina rugina poate compromite durabilitatea gardului, scazandu-i durata de viata.