Cum se intretin portile din fier forjat?

Tot mai multi proprietari de locuinte au inceput sa prefere fierul forjat, acest material fiind elegant, dar si foarte rezistent in timp. El este optiunea cea mai buna pentru persoanele care isi doresc sa-si instaleze o poarta solida, dar si rafinata in acelasi timp. Portile pe care le cumparati trebuie sa fie tratate, astfel incat sa reziste atat la temperaturile foarte mari, cat si la o umiditate ridicata. Trebuie sa tineti asadar cont de cateva sfaturi in ceea ce priveste intretinerea.

Ce trebuie sa faceti pentru intretinerea portii?

Aveti grija in primul rand la praf si la rugina pentru ca acestea pot afecta mult aspectul portii. Portile trebuie sa fie curatate de praf, dar si de murdarie, modelele speciale cu insertii devenind rapid locuri perfecte de acumulare a murdariei. Trebuie sa alegeti asadar in primul rand o poarta care sa aiba o rezistenta cat mai buna la rugina, dar si sa se poata curata fara probleme si intr-un timp cat mai scurt.

Daca observati ca apar pete de rugina pe poarta si doriti sa indepartati aceste pete, atunci este recomandat sa curatati cat mai bine poarta, astfel incat sa minimizati pe cat posibil aceste pete. Aparitia petelor de rugina este un semnal de alarma al faptului ca trebuie sa treceti la intretinerea portii metalice.

Un strat de vopsea anticoroziva va ajuta mult. O data la 3-4 ani trebuie sa va asigurati ca va folositi de o vopsea speciala pentru fier forjat. In acest fel, veti putea opri coroziunea si astfel veti ascunde in cel mai scurt timp aspectul neplacut al portii. Nu veti mai avea de-a face cu rugina, iar poarta voastra va arata cat mai bine. Cu putina atentie, portile din fier forjat pot dura o viata intreaga, de aceea este foarte important sa investiti intr-o astfel de poarta. Fiti atenti la raportul de pret-calitate pe care il ofera aceste porti.

Exista mai multe tipuri de porti spre care va puteti orienta, de aceea veti putea gasi exact ceea ce veti avea nevoie. Indiferent de poarta aleasa, trebuie sa o ingrijiti cat mai bine, astfel incat sa o aveti o viata intreaga. 

Categorii vizitate recent

Produse vizitate recent

Portile trebuie sa fie curatate de praf, dar si de murdarie, modelele speciale cu insertii devenind rapid locuri perfecte de acumulare a murdariei. Trebuie sa alegeti asadar in primul rand o poarta care sa aiba o rezistenta cat mai buna la rugina, dar si sa se poata curata fara probleme si intr-un timp cat mai scurt.