Cum intretii fierul forjat in asa fel incat sa il poti folosi zeci de ani?

Fierul forjat este prezent din ce in ce mai des in casele romanilor. Acesta este unul dintre materialele preferate pentru realizarea gardurilor si este o solutie premium pentru constructia celor mai atractive piese de mobilier si accesorii din casa.

Avantajele fierului forjat sunt numeroase:

· Face fata intemperiilor;

· Face fata socurilor fizice;

· Arata foarte bine;

· Nu necesita foarte multa intretinre.

Nu necesita foarte multa intretinere, insa trebuie sa iti aloci timp pentru el

Daca nu este ingrijit asa cum trebuie, fierul forjat poate fi supus ruginii si degradarii. Din fericire, procesul de intretinere nu este unul greu sau costisitor si nu iti va lua mai mult de cateva ore, o data la cativa ani.

Daca vrei sa te bucuri de un gard perfect din fier forjat sau de accesorii pe care sa le folosesti pe termen lung si foarte lung, este bine sa urmezi urmatoarele sfaturi:

1. Inspecteaza metalul, pentru a descoperi eventualele semne de rugina. Fierul forjat are o suprafata grosiera, care faciliteaza depunerea prafului si a murdariei. Daca nu este inspectat si curatat cu regularitate, toate corpurile straine pot duce la degradarea obiectului din fier forjat. O data la cateva luni trebuie sa faci o inspectie vizuala, pentru a descoperi daca a aparut rugina.

2. Curata produsul din fier forjat ocazional! Nu trebuie sa il cureti zilnic si nici macar saptamanal. O data pe luna sau o data la doua luni este bine sa cureti de praf elementele de fier. Daca a aparut rugina, exista solutii care te pot ajuta sa o indepartezi rapid;

3. Vopseste fierul o data la cativa ani! Atunci cand fierul forjat este expus la umiditate, caldura si inghet, poate sa intre intr-un proces lent de degradare. Cea mai buna forma de protectie pe care o poti adopta este vopsitul ocazional. O vopsea de buna calitate nu costa mult si poate oferi o protectie de lunga durata.

4. Aplica solutii de protectie! Pe langa vopsea poti aplica si diverse solutii de protectie, care tin fierul forjat intr-o stare perfecta.

Daca aloci putinul timp necesar pentru ingrijirea fierului forjat, cu siguranta te vei putea bucura de el decenii intregi.

Categorii vizitate recent

Produse vizitate recent

Daca nu este ingrijit asa cum trebuie, fierul forjat poate fi supus ruginii si degradarii. Din fericire, procesul de intretinere nu este unul greu sau costisitor si nu iti va lua mai mult de cateva ore, o data la cativa ani.