Cele mai intalnite culori la portile de fier forjat

Portile din fier forjat pot da un sentiment de grandoare unei proprietati, functionand ca o piesa centrala formidabila ce impresioneaza pe oricine trece pe langa ele. Le gasesti adesea instalate in fata constructiilor importante, cum ar fi catedralele si cladirile administrative si, desi negrul este culoarea lor traditionala, s-ar putea sa fii surprins de varietatea de culori care poate fi gasita la portile din fier forjat.

Iti poti vopsi poarta din fier forjat in aproape orice culoare, dar daca nu doresti sa iti deranjezi vecinii cu o nuanta prea stridenta, poate ca ar trebui sa optezi pentru ceva mai traditional.

In randurile de mai jos vei gasi cele mai populare si obisnuite culori folosite in vopsirea portilor din fier forjat.

Negru

Negru ramane cea mai populara culoare, deoarece se potriveste cu aproape orice. Simbolizeaza puterea, bunul gust, simplitatea, eleganta si prestigiul. Arata excelent la portile construite in stil Art Nouveau – o forma de arta inspirata din natura, in care predomina curbele rasucite asemenea vitei de vie, dar si la constructiile mai simple, cu linii drepte.

Gri

Fiind o versiune mai deschisa a negrului, griul este o alta culoare care functioneaza cu aproape orice alta culoare. De aceea, este si aceasta o nuanta des intalnita la portile din fier forjat. Griul este considerat a fi o culoare neutra si echilibrata, lipsita de emotie, asa ca poate fi potrivit daca doresti ca poarta curtii tale sa fie atractiva, dar si subtila.

Auriu

Fiind o culoare stralucitoare, care atrage usor atentia, aurul tinde sa fie o culoare secundara folosita la portile din fier forjat, fiind regasita mai mult in finisaje si in decoratiuni (in frunze, de pilda). Functioneaza minunat cu negru, asa ca deseori le vei gasi pe cele doua pereche.

Totusi, poti gasi si porti din fier forjat vopsite in totalitate in auriu. Un exemplu celebru este uimitoarea Canada Gate din Green Park, Londra. Acest exemplar somptuos emana bogatie si lux si face parte dintr-un plan memorial dedicat Reginei Victoria.

Bronz

Bronzul este o culoare asemanatoare cu aurul, dar cu luminozitate redusa. Isi pastreaza aspectul luxos, evitand insa stralucirea. De aceea, da o impresie de maturitate si solemnitate. Se imbina extrem de bine cu copacii si plantele, ceea ce il face o alegere buna daca doresti ceva care sa nu iasa prea mult in evidenta.

Categorii vizitate recent

Produse vizitate recent

Cele mai intalnite culori la portile de fier forjat