Ce trebuie sa faci pentru a ingriji cat mai bine un gard din fier forjat?

Un gard sau o poarta din fier forjat iti ofera o multime de avantaje estetice si pot rezista zeci de ani fara niciun fel de probleme. Totusi, fierul are marele dezavantaj de a rugini. Tocmai de aceea, este bine sa il tratezi cu atentie si sa urmezi urmatoarele sfaturi:

1. Aplica un strat de protectie impotriva ruginii. Rugina apare in momentul in care umiditatea este foarte ridicata. Daca stii ca locuiesti intr-un mediu umed, poti sa aplici un strat cu substanta protectoare. Acesta poate sa fie un strat de vopsea sau u strat de lac special pentru metal.

2. Vopseste gardul si poarta ocazional. Vopseaua protejeaza si ofera o estetica deosebita. O data la 2, 3 ani, gardul trebuie sa fie vopsit. Din fericire, procesul nu dureaza mult si este cat se poate de simplu.

3. Curata ocazional elementele din fier. O carpa umeda trecuta pe fiecare element de gard poate sa fie secretul rezistentei in timp.

4. Analizeaza fiecare parte a gardului. O inspectie vizuala este si ea importanta. In felul acesta iti poti da seama atunci cand apar pete de rugina sau alte probleme si poti lua masuri pentru a minimiza pagubele. Petele de rugina trebuie sa fie eliminate cu un smirghel sau cu o lama de otel, dupa care trebuie sa fie aplicata ceara speciala impotriva coroziunii. Daca rugina este foarte avansata, gardul poate fi reparat, insa doar cu ajutorul unei firme specializate.

5. Indreapta sectiunile indoite, daca sunt. Daca s-a intamplat ceva si gardul a fost indoit, remediaza problema cat mai repede. Poti face acest lucru singur prin incalzirea sectiunii indoite. Daca paguba este mai mare, exista profesionisti care lucreaza cu fierul forjat si pot sa repare astfel de situatii cu rapiditate.

Cu toate problemele care pot aparea, fierul forjat este una dintre cele mai bune solutii pentru constructia unui gard, in conditiile in care iti solicita cel mai putin timp pentru ingrijire. Tocmai de aceea, ia in calcul aceasta varianta si retine modul in care trebuie sa il ingrijesti. Vei avea un gard care poate sa reziste cateva zeci de ani, sau chiar cateva sute de ani.

Categorii vizitate recent

Produse vizitate recent