Care sunt avantajele si dezavantajele portilor metalice

Portile metalice reusesc sa castige din ce in ce mai mult teren in randul portilor din lemn, motivele fiind cat se poate de clare:

· asigura o prelucrare mai facila. Atunci cand vine vorba despre forme complexe, lemnul este mult mai greu de prelucrat;

· O rezistenta mecanica foarte buna. Actiunile fizice foarte puternice pot face lemnul sa cedeze. Metalul, in schimb, este mult mai rezistent;

· Rezistenta la multi alti factori. Lemnul poate fi atacat de termite, carii, umezeala, etc, necesitand tratamente costisitoare. Metalul, in schimb, rezista fara prea multa ingrijire;

· Diversitate mult mai mare de accesorii porti. Cei care doresc sa isi personalizeze gardul si portile cu tot felul de accesorii, au mult mai multe optiuni daca opteaza pentru varianta metalica.


Care sunt avantajele si dezavantajele portilor metalice?

Pe langa avantajele pe care le ofera in comparatie cu lemnul, portile metalice au si alte avantaje:

· Pot fi achizitionate intr-o gama foarte diversa de forme si culori;

· Intretinerea lor este extrem de simpla. Este suficienta vopsirea in camp electrostatic la inceput si stergerea ocazionala de praf.

Din pacate, marele dezavantaj al portilor metalice este faptul ca atunci cand se strica ( foarte rar, ce e drept), reparatiile sunt costisitoare si greoaie. Cu toate astea, o poarta din metal poate sa aiba o durata foarte mare de viata fara sa apara niciun fel de problema.

Cum se ingrijesc portile metalice?

Ingrijirea portilor metalice se face in cativa pasi simpli:

· Se inspecteaza ocazional suprafetele, pentru a se descoperi eventualele imperfectiuni;

· Se curata ocazional cu solutii speciale care nu afecteaza nici metalul, nici vopseaua cu care este colorat acesta;

· Se foloseste o perie de sarma pentru a se indeparta eventualele pete de rugina si se trateaza cu solutii speciale, care previn reaparitia acesteia.

Daca iti doresti o poarta rezistenta, care sa arate bine si sa iti permita o automatizare rapida, precum si alte avantaje, portile din metal sunt, fara doar si poate, cele mai bune solutii.

Sfat!

Pentru a rezista cat mai mult, portile metalice trebuie sa fie vopsite in camp electrostatic. Vopseaua in camp electrostatic rezista mult mai bine decat vopsirea clasica, deoarece procesul presupune incalcarea electrostatica a portii, in asa fel incat particulele de vopsea sa adere mai bine.

Categorii vizitate recent

Produse vizitate recent