Care sunt avantajele pe care le ofera usile glisante in amenajari?

Ideea unor sisteme usi glisante  este foarte atractiva pentru foarte multi oameni. Acestea se pot dovedi eficiente atat in interior, cat si in exterior, pot fi realizate dintr-o varietate mare dce materiale si pot inchide cu succes atat incaperi, cat si dulapuri sau spatii de depozitare.

Este adevarat ca in Romania cele mai populare sunt usile clasice, batante, insa ai putea sa iei in considerare usile glisante in momentul in care le descoperi toate avantajele.

 

Care sunt principalele avantaje ale usilor glisante?

 

Cel mai important avantaj este faptul ca iti permit sa economisesti foarte mult spatiu. Pentru a deschide o usa glisanta nu trebuie sa ocupi din spatiul incaperii, ceea ce iti va permite sa il folosesti la maxim. In camerele cu dimensiuni reduse acest avantaj este urias. Pe langa acest avantaj evident pot fi descoperite o multime altele:

· Permit inchiderea unei diversitati mari de spatii. Pot fi chiar usi atasate frigiderului, cabinei de dus sau dulapului;

· Nu pun in pericol mainile celor mici. In cazul usilor clasice, riscurile pentru cei mici sunt destul de mari, putandu-i rani. Usile glisante, in schimb, sunt mult mai sigure;

· Pot fi folosite pentru a imparti o camera in doua. Daca ai o camera de dimensiuni generoase pe care vrei sa o compartimentezi, o poti face cu ajutorul unor usi glisante. Spre exemplu, daca ai un living open space, in care este inglobata si bucataria, poti sa separi spatiul de relaxare de spatiul de gatit prin astfel de usi din sticla.

 

Exista si dezavantaje ale usilor glisante?

Daca ar fi sa fie gasite dezavantaje, cel mai important ar fi pretul. Usile glisante de foarte buna calitate au tendinta de a fi destul de costisitoare, solicitand investitii mai mari decat usile batante. Un sistem de usi glisante poate sa fie destul de greu de gasit in magazinele normale si poate sa fie destul de greu de montat, fiind destul de putini cei care se ocupa de acest aspect.  Nu in ultimul rand, pe lista dezavantajelor apar momentele in care usile glisante se defecteaza, reparatiile fiind destul de greoaie.

Totusi, din punct de vedere estetic si al eficientei, aceste usi merita din plin sa fie achizitionate.

 

Este adevarat ca in Romania cele mai populare sunt usile clasice, batante, insa ai putea sa iei in considerare usile glisante in momentul in care le descoperi toate avantajele.