Automatizarea portilor. Ce trebuie sa stii despre ea?

Poarta este acel element care ofera o prima imagine asupra casei tale. Este foarte important sa achizitionezi o poarta robusta, care sa fie echipata cu accesorii porti  cat mai estetice si sa asigure intimitate in curte.

De multe ori insa, portile foarte masive ajung sa se deschida greu. Daca vrei sa scapi de orice fel de efort, automatizarea portilor este o solutie foarte buna.

De ce sa iti automatizezi poarta?

· Este o solutie care iti creste gradul de confort;

· Iti permite sa instalezi un sistem de control al accesului, ceea ce creste gradul de siguranta;

· Este o solutie din ce in ce mai ieftina.

In general, automatizarea portilor se face prin integrarea unui sistem de culisare. Culisandu-se, portile nu vor ocupa spatiu din curte si isi vor pastra eleganta, indiferent ca sunt deschise sau inchise.

Cum alegi sistemul de automatizare al portilor culisante?

Un sistem de automatizare perfect trebuie sa tina cont de cateva detalii esentiale:

1. Greutatea portii. O poarta poate sa aiba intre 400 si 1200 de kg. In functie de acest detaliu, cei care instaleaza sistemul de automatizare vor sti care este motorul pe care il vor alege;

2. Deschiderea utila a portii. Pentru o deschidere utila de 4 metri este nevoie de aproximativ 5 metri de cremaliera;

3. Numarul de deschideri ale portii. In funtctie de cat de mult deschizi poarta, poti alege un sistem mai rezistent sau mai putin rezistent;

4. Functiile sistemului de automatizare. De-a lungul timpului au fost dezvoltate mai multe functii, care fac sistemul de culisare sa fie mai simplu de administrat. Portile moderne pot fi deschise printr-o simpla apasare de buton sau chiar printr-o aplicatie de mobil;

5. Aspect. Nu in ultimul rand, conteaza foarte mult aspectul intregului sistem. Acesta trebuie sa se integreze cat mai bine in aspectul general al locuintei.

automatizare-porti

Este foarte important sa ai o poarta foarte rezistenta

Pentru ca sistemul de automatizare sa fie cat mai eficient, trebuie sa ai o poarta foarte rezistenta. Cele mai rezistente sunt cele din otel sau din fier forjat, insa exista si porti din PVC si lemn ce pot face o treaba excelenta.

Categorii vizitate recent

Produse vizitate recent