De ce sa alegi gardul din fier forjat pentru ingradirea curtii tale

Desi exista o serie de optiuni disponibile, cum ar fi vinil, lemn, aluminiu, etc., cand vine vorba de cel mai bun material pentru garduri si porti, fierul forjat este intotdeauna primul in topurile realizate de specialisti. Iar acest lucru nu este de mirare, fierul forjat avand o multime de avantaje.

Iata cateva motive sa alegi si tu fierul forjat ca material de baza pentru gardul curtii tale:

1. Siguranta. Siguranta este preocuparea principala a proprietarilor de locuinte si, cand vine vorba de porti si garduri, fierul forjat este materialul perfect pentru acest lucru. Un gard robust din fier forjat in jurul proprietatii actioneaza ca un element de descurajare pentru intrusi. Poti utiliza, de asemenea, deschizatoare automate pe porti pentru un plus de securitate si confort.

fier-forjat

2. Instalare usoara. Multi producatori de fier forjat sunt implicati in industria de bricolaj. Gardurile lor sunt proiectate si fabricate in panouri, ceea ce inseamna ca acestea pot fi instalate cu usurinta chiar si in doua-trei zile. Aceasta instalare usoara este unul dintre motivele principale pentru care multi proprietari de case aleg sa-si imprejmuiasca terenurile folosind garduri din fier forjat. Pur si simplu trebuie setati stalpii din beton la 2 – 3 metri distanta intre ei folosind cadrul orizontal pentru suportul de montare, iar apoi se instaleaza gardul efectiv.

3. Usor de intretinut. Desi costul initial al gardului din fier forjat si costul instalarii acestuia sunt relativ mai mari decat cele necesare in cazul altor materiale, costurile mici de intretinere fac ca acest material sa fie alegerea perfecta pentru majoritatea proprietarilor de case. Fierul forjat necesita foarte putina intretinere si, atunci cand este nevoie de acest lucru, nu trebuie decat sa folosesti o perie din sarma, apa curata si un strat nou de vopsea. Iar daca exista o oarecare deteriorare a oricarei parti a gardului sau a portii, o poti remedia cu usurinta fara a fi nevoie de inlocuire.

4. Adauga eleganta si creste valoarea proprietatii. Pe langa faptul ca ofera liniste si securitate, fierul forjat adauga eleganta si creste valoarea intregii proprietati. Niciun alt material nu poate oferi proprietatii tale acelasi nivel de eleganta cum o face fierul forjat. In plus, este cunoscut ca unul dintre cele mai versatile materiale pentru porti si garduri, deoarece ofera multe avantaje.

5. Durabilitate. Fierul forjat este mai rezistent si are o viata mai lunga decat orice alt tip de material de garduri, cum ar fi lemnul sau vinilul. Un gard din fier forjat nu este rezistent doar la uzura de zi cu zi, dar este, de asemenea, capabil sa reziste la daune neasteptate, cum ar fi o lovire dura cauzata de un vehicul. Acesta este un alt motiv important pentru care gardurile din fierul forjat sunt considerate a fi cele mai populare. 

Categorii vizitate recent

Produse vizitate recent