Mobilierul si accesoriile din fier forjat decoreaza cele mai somptuoase si elegante interioare ale clasei sociale inalte. Cea mai noua viziune asupra designului de interior extinde posibilitatea folosirii obiectelor din fier forjat in amenajarea si decorarea casei.
Realizarea unei scari reprezinta pentru arhitecti si ingineri un exercitiu in care se imbina creativitatea cu profesionalismul. In timp, au luat nastere scari magice care sunt considerate opere de arta in adevaratul sens al cuvantului.
Exista o scara in interiorul muzeului Vatican din Italia care si-a castigat popularitatea odata cu trecerea timpului, scara ce se intinde pe o suprafata de 15kmp unde sunt expuse opere de arta. Scara se numeste Scara Momo sau Scara Melcului si este formata din doua scari de fier forjat, una ascendenta si alta descendenta. Proiectia acestei scari s-a facut in anul 1932 de catre arhitectul Giuseppe Momo iar prin aceasta lucrare a devenit celebru.
Prima scara autoportanta din Marea Britanie se numeste Scara Lalelei si se gaseste in casa Reginei Maria Henrietta, sotia regelui Charles I. Pe aceasta scara se regasesc elementele din fier forjat sub forma unor flori stilizate, mai precis a crinilor. Ei reprezinta emblema familiei regale Bourbon din care facea parte Regina Maria Henrietta.
Frumusetea unor elemente care sunt realizate din fier forjat nu pare niciodata demodata, ba dimpotriva, ea aduce o nota de exclusivitate oricarui interior. O tehnologie aparte de patinare a mobilierului din fier forjat potenteaza si mai mult asemanarea lui cu un material vegetal.